skip to Main Content
Property Refurbishment Of A Grade II Listed Building In Hackney

Property Refurbishment of a Grade II listed building in Hackney

GREG & CO were instructed by our client to manage all aspects of the project necessary to achieve full planning permission, listed building consent and refurbishment works of a 4 storey plus basement Grade II listed building in the London Borough of Hackney.

The property was located on Pitfield Street, N1 adjacent to Hoxton Square and Old Street in a rather peaceful location yet in proximity to a wealth of coffee houses, cafes, bars, restaurants and boutique shops.

The building consists of commercial space on Ground and basement now occupied as a Noodle bar, the upper floors of the property are a stunning three double bedroom apartment that features ample contemporary interior and bespoke features with a fabulous terrace off the open plan living and kitchen areas.

Greg & Co worked closely with our Heritage consultant in order to understand the parts of the building that were listed and would have to be preserved as part of the building works, this involved going into the local archives and looking into the important events to understand the history that effected the property.

Once all permissions were received we took a creative approach to incorporating the listed features into the project to reach an optimal layout and design which met the clients brief.

The works themselves were at times complex as the size and other physical limitations set out above meant that every stage of the works had to be delivered precisely, often to the millimetres, in order to ensure that the design could be delivered and that the works all complied with building regulations.  Greg & Co worked closely with the client to recommend and agree all materials, fittings and fixtures, and present ideas for functional yet beautiful storage and lighting solutions, all of which were bespoke.

Personally, this was a very satisfying project, the clients were brilliant to work with. A good relationship was formed early in the scheme through dialogue and maintained throughout delivery of the scheme. Fundamentally I believe we designed and delivered the space that the client envisaged, from concept to turn-key.

Andreas Gregoriou Director